Фото: Генштаб ЗСУ

Україна розгортає тисячі додаткових військ на південному фронті, — CNN

Військове керівництво України, швидше за все, нарощує темпи контрнаступу. Наша держава розгортає тисячі додаткових військ на південному фронті після двох місяців повільного прогресу на полі бою.

Про це повідомляє CNN.

Згідно з інформацією двох американських чиновників, Україна перекинула додаткові сили на південний схід країни. Це є ознакою того, що Київ виявив потенційні слабкі місця в російських оборонних лініях.

Зазначається, що Україна утримувала велику кількість підготовлених військ з початку контрнаступу у червні: вони оснащені більш потужним західним озброєнням. За словами одного з американських чиновників, хоча українські військові все ще зберігають певну бойову міць у резерві, зараз вони розгорнули "основну частину" сил, залучених у контрнаступі. Схоже, що ці зусилля принесли певні результати. Контрнаступ прорвав деякі елементи російських оборонних ліній на південному сході, і резервні підрозділи увійшли, щоб скористатися цією можливістю.

Своєю чергою російський військовий чиновник також визнав, що українські сили змогли "вклинитися" на трьох ділянках першої лінії оборони Росії на Запорізькому фронті.

У 47-й українській бригаді, яка бере участь у наступі, підтвердили CNN, що вони просуваються вперед, заявивши: "Піхота наступає. Артилерія прикриває. Екіпажі "Бредлі" знищують ворожу піхоту та їхню техніку".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що бійці Національної гвардії успішно наступають на Мелітопольському напрямку. Вони відтісняють ворога та закріплюються на нових позиціях. Українські захисники мали тактичні успіхи, закріплюються на досягнутих рубежах та проводять розвідку на напрямках подальших дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 18:16