Фото: Офіс президента

Україна розпочала переговори про гарантії безпеки ще з однією країною

У вівторок, 14 травня, Україна та Люксембург розпочали переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Сторони обговорили основні структурні елементи гарантій безпеки між країнами.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента України.

Зазначається, що про початок роботи над документом домовилися президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Люксембургу Люк Фріден під час телефонної розмови 13 травня. Українську переговорну делегацію очолює керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак. 

"Ми вдячні Люксембургу за незмінну підтримку та прояв лідерства, зокрема в таких питаннях, як співголовування в ІТ-коаліції, військова допомога, підтримка членства України в ЄС і НАТО. Переконаний, усе це буде відображено в нашій безпековій угоді", — наголосив заступник очільника Офісу президента Ігор Жовква, який провів сьогоднішній раунд перемовин.

Вказується, що сторони ґрунтовно опрацювали текст проекту угоди, обговорили зміст окремих положень та узгодили подальші кроки. Вже за результатами першого раунду було відзначено суттєвий прогрес на шляху до підписання документа.

Україна та Люксембург укладення двосторонньої безпекової угоди

Фото: Офіс президента

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та Португалія розпочали переговори щодо підписання двосторонньої угоди з безпеки. Вона передбачатиме гарантії для нашої країни.

Крім того, в середині березня Ігор Жовква розповідав, що в України тривають переговори про гарантії безпеки з кількома державами. У договорі йдеться не лише про військову допомогу, а й про фінансову та економічну підтримку, а також про відновлення України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2024 19:17