Фото ілюстративне зі соцмереж

В Офісі президента розповіли, зі скількома країнами Україна зараз веде перемовини про гарантії безпеки

Зараз в України тривають переговори про гарантії безпеки з десятьма державами. У договорі йдеться не лише про військову допомогу, а й про фінансову та економічну підтримку, а також про відновлення України.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква під час національного телемарафону "Єдині новини".

"Країни навіть змагаються, хто швидше укладе відповідну угоду з Україною. Зараз сім таких угод вже укладені, з них п’ять ¡ із країнами "Групи семи", — зазначив він.

Заступник керівника Офісу президента розповів, що станом на теперішній момент Україна веде перемовини про безпекові угоди ще з десятьма країнами.

"Ми продовжуємо роботу, наші делегації ведуть перемовини з десятьма державами, але не будемо анонсувати хід переговорів", — сказав він.

Як відомо, на Вільнюському саміті НАТО країни G7 підписали декларацію про гарантії безпеки для України, до якої згодом приєдналися ще низка країн. У договорі йдеться не лише про військову допомогу, а й про фінансову та економічну підтримку, а також про відновлення України. Крім того, угоди передбачають гарантію допомоги Києву в разі повторної агресії РФ.

Серед країн, які підписали з Україною угоду про гарантії безпеки: Велика Британія, Канада, Німеччина, Франція, Данія, Італія та Нідерланди.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив нещодавно, що спочатку Сполучені Штати Америки мають ухвалити рішення щодо продовження фінансової допомоги Україні. Після цього відбудеться подальший прогрес стосовно підписання безпекової угоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.03.2024 19:57