Володимир Зеленський і Кіріакос Міцотакіс під час прес-конференції в Одесі. Джерело: president.gov.ua

Україна та Греція розпочали роботу над угодою про гарантії безпеки

Україна та Греція розпочали підготовку двосторонньої угоди щодо майбутніх безпекових гарантій у межах Спільної декларації G7.

Про це український президент Володимир Зеленський і грецький прем’єр Кіріакос Міцотакіс поспілкувалися під час зустрічі в Одесі.

"Я сподіваюся, що невдовзі наші команди підготують угоду для підписання. Ми маємо зафіксувати в ній досягнутий рівень співпраці та підтримки на цей рік, а також на наступні — саме довготривала співпраця дає найкращі результати", — акцентував Зеленський.

За його словами, саме довготривала безпекова співпраця дає найкращі результати. Тож цього року планується максимально активно працювати, щоб зменшити здатність Росії фінансувати агресію.

"Що менше буде в Путіна грошей, то менше людей він зможе вбити. Він не хоче ніякого миру, ніякої дипломатії. Тому потрібно й надалі посилювати санкції проти Росії та карати російських убивць за все, що вони наробили. Важливо допомагати нашій обороні. Важливо обмежувати економічний потенціал російських терористів", — наголосив він.

Володимир Зеленський повідомив, що прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс підтвердив свою участь у першому саміті миру щодо реалізації "Формули миру", який відбудеться у Швейцарії.

Також під час переговорів у вузькому та розширеному форматах сторони обговорили посилення санкцій проти Росії та її представників, підтримку роботи Міжнародного кримінального суду та протидію російській дезінформації.

Прем'єр-міністр Греції зі свого боку висловив співчуття у зв’язку із загибеллю людей унаслідок російського обстрілу Одеси 2 березня.

"Такий рівень жорстокості, жертвами якої стають мирні громадяни, викликає сильний смуток та обурення. Сьогодні, коли я їздив Одесою, був вражений, бо, з одного боку, це страшна картина руйнувань від атак Росії, а з іншого — це незламність і сміливість українського народу", — зауважив він.

Нагадаємо, що сьогодні Зеленський і Міцотакіс вшанували в Одесі пам’ять людей, які загинули 2 березня в результаті влучання російського "шахеда" в житловий будинок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.03.2024 18:19