Нарендра Моді та Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю в різних сферах

У п'ятницю, 23 серпня, Україна та Індія погодили угоди про співпрацю у різних сферах. Усього було підписано чотири документи.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єр-міністром Нарендра Моді, який перебуває з офіційним візитом у Києві, пише "Інтерфакс Україна".

За його словами, були узгоджені документи про співпрацю між Україною та Індією в медичній, аграрній, гуманітарній та культурній сферах.

"На сьогодні ми погодили чотири документи в цей історичний візит прем'єр-міністра Моді між Україною та Індією. Це медична сфера, це співпраця в аграрному напрямі, це гуманітарні відносини, це культура", — заявив гарант.

Також Зеленський додав, що підготовлено спільну заяву "про побудову стратегічного партнерства між нашими країнами, торгівлі між нашими країнами та військово-технічну співпрацю".

"Усе це має зміцнюватися", — підкреслив президент.

Варто зауважити, що Моді минулого місяця відвідав з офіційним візитом країну-агресорку Росію. Це сталося саме того дня, коли російські військові обстріляли дитячу клініку "Охматдит" в Києві.

Нагадаємо, в червні секретар із західного напряму Міністерства закордонних справ Індії Паван Капур заявив, що Індія не підписала комюніке Глобального саміту миру, адже вважає, що сталий мир вимагає діалогу обох учасників та "практичної взаємодії" між сторонами конфлікту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.08.2024 15:34