Фото: МЗС України

Україна та Марокко працюють над спрощенням візового режиму, — МЗС

Україна та Марокко проведуть переговори щодо нарощення торгівлі між країнами. Ще одне питання в пріоритеті — спрощення візового режиму.

Про це повідомляє МЗС України.

Домовленості були досягнуті міністрами закордонних справ України та Марокко Дмитром Кулебою і Нассером Бурітою. Зустріч міністрів відбулася в межах другого турне глави українського МЗС країнами Африки.

"Марокко підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Марокканська студентська спільнота є однією із найбільших іноземних спільнот в Україні. Українська пшениця є однією із традиційних складових марокканського хлібу. Сьогодні ми відкрили двері, які ведуть до нових можливостей для наших держав, бізнесу та громадян", — наголосив Нассер Буріта.

Глава української дипломатії поінформував Буріту про ситуацію на фронті та зусилля Сил оборони України щодо відбиття російських атак і визволення українських територій від загарбників. Окрему увагу дипломати приділили формулі миру Президента України Володимира Зеленського. Міністр наголосив, що війна приносить нестабільність, яку особливо гостро відчувають у країнах Африки. Очільники МЗС обговорили продовольчу безпеку в Африці, констатувавши необхідність подальшої безперешкодної роботи Чорноморської зернової ініціативи, що відіграє важливу роль у постачанні продовольства на глобальні ринки. Під час зустрічі Буріта підтвердив намір Марокко відновити роботу посольства в Києві.

Нагадаємо, делегація з шести африканських лідерів цього літа має намір провести переговори з Україною і Росією. Одна з цілей — "ініціювання мирного процесу".

Напередодні повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський та російський диктатор Володимир Путін погодилися окремо прийняти делегації президентів Південної Африки, Сенегалу, Єгипту, Республіки Конго, Уганди та Замбії. Переговори також схвалені Сполученими Штатами, Європейським Союзом, Організацією Об'єднаних Націй, Африканським Союзом і Китаєм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.05.2023 23:44