Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Переговори Зеленського і Байдена у Хіросімі: коли зустрінуться президенти

Президент України Володимир Зеленський у неділю, 21 травня, проведе переговори із президентом США Джо Байденом на полях саміту G7 в японській Хіросімі.

Про це йдеться у поширеному робочому графіку глави Білого дому. Зустріч лідерів держав очікується о 08:15 за київським часом.

"О 14:15 (08:15 за київським часом, — ред.) президент візьме участь у двосторонній зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським… Хіросіма, Японія", — йдеться в документі.

За даними ЗМІ, Байден після зустрічі із Зеленським має оголосити про новий пакет військової допомоги Україні на суму 375 мільйонів доларів.

Саміт "Великої сімки" у Японії й візит Зеленського

Саміт "Великої сімки" проходить з 19 по 21 травня 2023 року в японському місті Хіросіма. Президент України Володимир Зеленський також прибув до Японії, де провів низку зустрічей із лідерами багатьох країн. Зокрема, як повідомив він у вечірньому відеозверненні 20 травня, зустрівся з главою уряду Італії Джорджею Мелоні, премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, премʼєр-міністром Індії Нарендрою Моді, президентом Євроради Шарлем Мішелем, президентом Франції Макроном, канцлером Німеччини Шольцом.

"Координуємо позиції з партнерами, готуємо нові спільні кроки. Оборона: зброя, ППО, винищувачі. Залучаємо якнайбільше країн і лідерів заради України. Формула миру. Довготривалі програми підтримки України. Фінанси та економіка", — повідомляв очільник держави за підсумками першого дня саміту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський під час візиту до Японії планує провести переговори із прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісіда, який головує на саміті. Український лідер також розглядає можливість відвідування музею Хіросіми, в якому задокументовано руйнування, спричинені атомною бомбою США у 1945 році, та покладання вінка до найближчого кенотафу на згадку про жертв атомного бомбардування.

Додамо, 20 травня лідери країн "Великої сімки" під час саміту у Японії засудили російську війну проти України в заключному комюніке саміту G7.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.05.2023 01:26