Україна в ЮНІСЕФ просить кошти на захист від конфліктів, на освіту і вакцинацію

29 СІЧНЯ 2019 23:02

У числі 59 країн, яким в цьому році має намір надати допомогу Дитячий фонд ООН, - Україна і країни Центральної Азії і Кавказу.

Засоби, які сьогодні в ЮНІСЕФ запросили у донорів, підуть на допомогу дітям, які постраждали від конфлікту, які потребують щеплення, які живуть в сейсмонебезпечних зонах і в районах, схильних до природних лих.

На підтримку українських дітей, які постраждали від конфлікту на сході країни, в 2019 році Дитячому фонду знадобиться 21 мільйон 67 тисяч доларів, які підуть на програми в галузі харчування, забезпечення водою, освіти, охорони здоров'я, включаючи профілактику і лікування ВІЛ/СНІДу та психологічну допомогу, і захисту дітей від бойових дій.

Наприклад, завдяки відновленню і ремонту системи водопостачання 925 тисяч осіб зможуть регулярно користуватися водою, 50 тисячам дітей і їх родичам нададуть психосоціальну підтримку, а 23,5 тис. Школярів зможуть знову ходити в школу.

У Донецькій і Луганській областях в результаті регулярних обстрілів інфраструктури водопостачання, електропостачання та опалення 3,2 мільйона чоловік насилу можуть добути чисту воду. У 2018 році було скоєно 89 обстрілів об'єктів водопостачання, в результаті 9 працівників отримали поранення. Сторони конфлікту обстрілюють і школи: в минулому році були пошкоджені 16 шкільних будівель, а 50 були закриті. Особливої ​​небезпеки зазнають діти, які живуть в межах 20 км від лінії розмежування.

Ще одна проблема, яка потребує уваги Дитячого фонду, - поширення кору. Тільки за перші шість місяців минулого року число дорослих і дітей в Європі, що заразилися на кір, склало 41 000 чоловік. У ЮНІСЕФ намір розширити масштаби кампаній вакцинації проти кору та інших інфекційних захворювань.

У регіональному представництві Дитячого фонду на програми по захисту дітей в 2019 році просять 2 млн 713 тис. доларів.

У минулому році потреби становили 3,1 млн доларів, проте на 31 жовтня 2018 року був отриманий лише 250 тис. - це 8 відсотків від необхідної суми.

В результаті в ЮНІСЕФ не змогли реалізувати багато із запланованих програм.

Суспільство, 29.01.2019 23:02