МЗС України. Фото: "Вікіпедія"

Україна відкриє ще два нових консульства: названо країни

Міністерство закордонних справ України планує відкрити нові консульські установи. Зокрема, нові консульства будуть відчинені у Румунії та Словаччині.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

"Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга оголосив про розширення консульської присутності нашої держави у Словаччині та Румунії", — йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що в обох країнах відкриття нових консульських установ планується з метою забезпечення захисту прав та інтересів українців, які там проживають чи перебувають.

"Це розширення є частиною ширшої стратегії щодо поглиблення співпраці з нашими європейськими сусідами. Словацькі та румунські партнери не тільки підтримують Україну в її боротьбі за суверенітет, але й готові активно долучатися до процесу повоєнної відбудови нашої країни", — зазначили у МЗС.

Нагадаємо, очільник Міністерства закордонних справ Андрій Сибіга під час зустрічі з прем’єр-міністром Словаччини у Братиславі Робертом Фіцо та главою МЗС Юраєм Бланаром запропонував укласти між державами двосторонню безпекову угоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.09.2024 20:14