Фото: Андрій Сибіга\Facebook

МЗС України запропонувало Словаччині укласти безпекову угоду

Очільник Міністерства закордонних справ Андрій Сибіга під час зустрічі з прем’єр-міністром Словаччини у Братиславі Робертом Фіцо та главою МЗС Юраєм Бланаром запропонував укласти між державами двосторонню безпекову угоду.

Слова Сибіги на прес-конференції цитує "Укрінформ".

Глава українського МЗС заявив, що обговорив зі словацькими високопосадовцями Формулу миру України та внесок Словаччини в її реалізацію.

"Звернувся також до словацької сторони із пропозицією приєднатися до Вільнюської декларації G7 щодо гарантій безпеки для України та підписання двосторонньої безпекової угоди", — додав він, нагадавши, що Україна вже уклала 26 таких угод.

Також Андрій Сибіга закликав Словаччину підтримати членство України в ЄС і НАТО, наголосивши, що "Україна в складі Євросоюзу — у спільних інтересах для Києва та Братислави".

"Я також переконаний, що членство України в НАТО — в інтересах обох наших країн і всієї Європи, адже вестиме до тривкого миру і міцної безпеки. Розраховуємо на підтримку Братислави", — резюмував Андрій Сибіга.

Раніше президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що його країна виступає за стриманість у переговорах про вступ України в НАТО. На думку Братислави, це потрібно, щоби не допустити подальшої ескалації у світі.

Нагадаємо, чиновники Європейського Союзу розробляють пропозицією засудити Словаччину за відхід від демократичних норм. Це може призвести до утримання коштів, які мали б виділити Братиславі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2024 23:31