Фото: соцмережа X Петера Пеллегріні

Побажав Україні "справедливого миру": Зеленський вперше зустрівся з лідером Словаччини

У четвер, 27 червня, президент Словаччини Петер Пеллегріні провів першу зустріч з українським Володимиром Зеленським. Політик планує повноцінний візит до України.

Про це глава Словаччини повідомив у соцмережі X. За словами Пеллегріні, він провів "продуктивну добросусідську дискусію" з Володимиром Зеленським.

"Ми згадали нещодавнє спільне засідання урядів наших країн та обговорили мої плани щодо повноцінного візиту в Україну", — йдеться у заяві чеського президента.

Пеллегріні також підкреслив, що його країна бажає якнайшвидшого і справедливого миру для України.

Позиція президента Словаччини щодо України та Росії

На початку квітня новообраний президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що шукатиме шляхи комунікації з країною-агресоркою Росією. Проте це буде після завершення війни в Україні. 

"Я скажу про це вперше. Мені б хотілося, щоб цей конфлікт (війна в Україні, — ред.) закінчився якнайшвидше. Ми знову шукатимемо шляхи комунікації і з РФ, шляхи оновлення відносин. Звичайно, як закінчиться цей конфлікт", — заявив він в ефірі словацьких телеканалів.

Пеллегріні зауважив, що виступає за територіальну цілісність та суверенітет України. Водночас словацький лідер наголосив, що його країна триматиме курс на співробітництво з Євросоюзом та Північноатлантичним альянсом. Також, за словами Пеллегріні, відтепер зовнішня політика Словаччини буде ще "сувереннішою".

Нагадаємо, на виборах до Європарламенту в Словаччині перемогла опозиційна партія "Прогресивна Словаччина". Натомість партія прем'єр-міністра Роберта Фіцо Smer-SD зазнала поразки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.06.2024 20:57