Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Президент Словаччини Пеллегріні анонсував візит до України

Новий президент Словаччини Петер Пеллегріні планує найближчим часом приїхати в Україну. Точної дати наразі не повідомляють.

Про це пише TASR, посилаючись на слова словацького лідера.

"Я планую відвідати всі сусідні країни, включно з Україною", — заявив президент Пітер Пеллегріні 16 червня в дискусійній програмі RTVS.

Він поінформував, що спочатку відвідає Чехію.

Варто зазначити, що глава чеської держави в інтерв'ю назвав свої стосунки з прем'єр-міністром Робертом Фіцо справедливими.

"Ми можемо спілкуватися про те, з чим стикається Словаччина. Я не та людина, яка несе в собі якусь образу чи злість", — наголосив Пеллегріні.

Позиція президента Словаччини щодо України та Росії

На початку квітня новообраний президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що шукатиме шляхи комунікації з країною-агресоркою Росією. Проте це буде після завершення війни в Україні. 

"Я скажу про це вперше. Мені б хотілося, щоб цей конфлікт (війна в Україні, — ред.) закінчився якнайшвидше. Ми знову шукатимемо шляхи комунікації і з РФ, шляхи оновлення відносин. Звичайно, як закінчиться цей конфлікт", — заявив він в ефірі словацьких телеканалів.

Пеллегріні зауважив, що виступає за територіальну цілісність та суверенітет України. Водночас словацький лідер наголосив, що його країна триматиме курс на співробітництво з Євросоюзом та Північноатлантичним альянсом. Також, за словами Пеллегріні, відтепер зовнішня політика Словаччини буде ще "сувереннішою".

Нагадаємо, на виборах до Європарламенту в Словаччині перемогла опозиційна партія "Прогресивна Словаччина". Натомість партія прем'єр-міністра Роберта Фіцо Smer-SD зазнала поразки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.06.2024 18:30