Роберт Фіцо. Джерело: Facebook-сторінка прем'єр-міністра Словаччини

У Словаччині партія прем'єра Фіцо зазнала поразки на виборах до Європарламенту

На виборах до Європарламенту в Словаччині перемогла опозиційна партія "Прогресивна Словаччина". Натомість партія прем'єр-міністра Роберта Фіцо Smer-SD зазнала поразки.

Про це повідомляє SME.

Зокрема, за даними видання, ліберальна опозиційна партія "Прогресивна Словаччина" (PS) набрала 27,8% голосів на виборах до Європарламенту. Це дає партії шість місць. Водночас партія Фіцо отримала 24,8% голосів і це забезпечує їй п'ять місць.

Третє місце з результатами голосування у 12,5% має праворадикальна Республіканська партія, яку очолює Мілан Угрік, на четвертому місці партія Голос, заснована президентом країни Пітером Пеллегріні (7,18%), на п’ятому — Християнсько-демократичний рух (7,15%).

Відтак, у результаті голосування словаки обирали 15 євродепутатів на п’ять років. Загалом у складі Європарламенту буде 720 євродепутатів.

Нагадаємо, 9 червня президент Франції Еммануель Макрон оголосив про дострокове припинення повноважень парламенту. Це сталося одразу після того, як стало відомо про провал його політичної сили на виборах до Європейського парламенту.

Водночас попередні прогнози щодо результатів виборів до Європейського парламенту в Німеччині свідчать про перемогу зі суттєвим відривом опозиційного блоку ХДС/ХСС. При цьому партія канцлера Олафа Шольца — тільки третя після ультраправих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.06.2024 08:38