Марін Ле Пен. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Вибори до Європарламенту у Франції: Макрон нищівно програє від Ле Пен

За результатами екзит-полів після голосування на виборах в Європейський парламент у Франції перемагає партія "Національне об'єднання" Марін Ле Пен, яка в тому числі підтримує Росію. Партія "Відродження" президента Еммануеля Макрона — на другому місці.

Про це повідомило видання Le Figaro з посиланням на результати екзит-полу Ifop-Fiducial.

Ультраправа партія Ле Пен, яка входить до фракції "Ідентичність та демократія" в Європарламенті, може здобути підтримку 32,4% виборців, тоді як "Відродження", яка входить до фракції "Renew Europe", можуть підтримати 15,2% виборців.

Французька партія соціалістів PS-Place publique, згідно з результатами екзит-полу, може посісти третє місце з 14,3% голосів. За нею йдуть ліворадикальна "Непідкорена Франція" (8,3%) та правоцентристи з Les Républicains (7%).

П'ятірка лідерів на виборах до Європарламенту від Франції. Джерело: lefigaro

П'ятірка лідерів на виборах до Європарламенту від Франції. Джерело: lefigaro

Явка на цьогорічних виборах до Європарламенту у Франції стала вищою, ніж 2019 року. Зараз проголосувати на європейських виборах вирішили 52,5% виборців. Франція обирала 81 депутата Європейського парламенту.

У Німеччині на цих же виборах екзит-поли свідчать про перемогу зі суттєвим відривом опозиційного блоку ХДС/ХСС. При цьому партія канцлера Олафа Шольца — тільки третя після ультраправих.

Нагадаємо, що опозиційна партія "Прогресивна Словаччина" посіла перше місце на виборах до Європарламенту у цій країні. Натомість політична сила прем’єр-міністра Роберта Фіцо стала другою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.06.2024 22:16