Фото: Мінекономіки

Україна вперше отримає пільговий кредит від Кореї: про яку суму йдеться

Україна отримає від Республіки Корея 100 мільйонів доларів. Пільговий кредит стане першою фінансовою підтримкою від цієї країни.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

"2 жовтня міністр фінансів Сергій Марченко підписав кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї щодо залучення 100 мільйонів доларів", — йдеться у повідомленні.

Ці кошти стануть першою фінансовою підтримкою, яка надійде до держбюджету України від Республіки Корея. Кредит надається на строк у 20 років, процентна ставка — 1,0% річних. Пільговий період становить п'ять років від дати підписання кредитного договору.

"Попри тисячі кілометрів між Україною та Республікою Корея наше партнерство продовжує зміцнюватись. Я вдячний за конструктивну співпрацю, результатом якої є мобілізація ресурсів на нагальні бюджетні потреби України. Подальші проєкти, що реалізовуватимуться в рамках двосторонньої співпраці з Корейською стороною, будуть спрямовані на підтримку економічного розвитку України та сприятимуть  подальшій взаємовигідній співпраці між країнами", — зазначив Марченко.

У Мінекономіки додали, що у квітні 2024 року між урядами України та Республіки Корея було підписано угоду, яка надає можливість Києву залучати кредити на суму до 2,1 мільярда доларів протягом 2024-2029 років.

Нагадаємо, раніше Україна отримала від Червоного Хреста Кореї 40 автомобілів "швидкої допомоги" для надання невідкладної медичної допомоги під час війни. 20 автівок KIA та 20 автівок Hyundai Staria розподілили між 12 областями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.10.2024 17:52