Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

КНДР розгорнула на кордоні з Південною Кореєю сотні нових ракетних установок

Пхеньян заявив про розгортання на кордоні з Південною Кореєю 250 нових мобільних пускових установок для балістичних ракет.

Як повідомляє Bloomberg, у неділю, 4 серпня, у столиці КНДР відбулася церемонія введення в експлуатацію цих установок, яка була відзначена масовими заходами, щоб передати їх у військові частини.

"Швидко мінливе середовище глобальної безпеки та невибіркове розширення очолюваних Сполученими Штатами Америки військових блоків приводять нас до висновку, що нам потрібно більш ретельно та повністю підготувати наш національний ядерний потенціал і ядерну позицію", — наголосив лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

Зазначається, що ці пускові установки можуть містити по чотири ракети кожна, а системи, ймовірно, використовують для запуску балістичної ракети малої дальності Hwasong 11D. Цю ракету випробовували на відстані від 100 до 300 кілометрів. За даними видання, у КНДР є близько 1000 таких ракет. Водночас Пхеньян може тримати ці пускові установки прихованими та оперативно розгортати їх для завдання ударів, щоб за лічені хвилини відправити ракети по цілях у Південній Кореї, включно з американськими військовими базами, які є в цій країні.

Ракети КНДР

Фото: Twitter Joseph Dempsey

Bloomberg, посилаючись на південнокорейських офіційних осіб, додає, що ці ракети Пхеньян презентував Москві для їх можливого використання Росією у війні проти України.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Шик повідомляв, що Північна Корея може провести ядерні випробування після або перед президентськими виборами у Сполучених Штатах Америки. За словами посадовця, Пхеньян вже завершив підготовку до проведення ядерного випробування та готовий провести його після ухвалення відповідного рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.08.2024 12:38