Фото: Ліндсі Грем. Джерело: Telegram-канал посольства США в Україні

Україна завдяки американській допомозі може перейти у наступ цього літа, — сенатор Грем

Збройні сили України можуть повернути собі ініціативу на полі бою та перейти у наступ вже цього літа. Це може статись завдяки допомозі від Сполучених Штатів Америки.

Про це заявив сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем, пише The Hill. 

За його словами, у зв'язку із затримкою допомоги від США Україна втратила військову динаміку, але зараз "є шанс перезавантажити цю війну", адже Київ має зброю. Він також додав, що ЗСУ треба перейти у наступ, та наголосив, що, на його думку, влітку Україна поверне собі ініціативу на полі бою.

"Або ми збираємося допомогти Україні, або ні. Настав час дати їм F-16, дозволити їм керувати літаками, далекобійною артилерією для ураження цілей на території Росії", — наголосив Грем.

Сенатор зазначив, що президент України Володимир Зеленський хоче, щоб США взялися за російські активи в усьому світі й передали їх Києву.

"Ось чого він хотів найбільше: щоб ми взялися за російські активи по всьому світу. Заберіть гроші з держфондів Росії та віддайте їх Україні. У Європі зберігається 300 мільярдів доларів російських активів. Суверенні активи, які ми повинні конфіскувати та віддати Україні", — додав Грем.

Нагадаємо, 10 червня аналітики американського Інституту вивчення війни зазначили, що обмежений дозвіл США на удари по Росії західною зброєю дозволив Україні скоротити площу "безпечного простору" агресора на 16%. За словами аналітиків, на сьогодні українські війська можуть уражати військові цілі в межах досяжності реактивних систем залпового вогню у Бєлгородській, Курській та Брянській областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.06.2024 10:37