Фото із соцмереж

Україна знищила п'яту частину Чорноморського флоту РФ, — військовий експерт

Чорноморський флот Російської Федерації зазнав шалених втрат під час війни з Україною. За час повномасштабного вторгнення втрати ворожого флоту в Чорному морі становлять 20 відсотків.

Відповідну статистику оприлюднив експерт видання Bild Юліан Рьопке.

За його даними, які вдалося зібрати шляхом аналізу відкритої інформації, весною 2022 року Чорноморський флот РФ нараховував понад 70 кораблів, а російська пропаганда активно просувала наратив про його "непереможність".

"Але після знищення крейсера "Москва" флот назавжди відійшов від берегів України. Загалом відтоді у відкритому морі та в доках знищено 13 кораблів, а також будівлю штабу ЧФ у Севастополі. Буквально днями в Криму морськими безпілотниками потопили ракетний катер "Івановєц", — йдеться у зведенні аналітика.

Німецький експерт по Україні Маттіа Неллес дійшов висновку, що втрати флоту становлять уже 20%. Про це свідчать втрати Росії по загальному тоннажу кораблів.

знищений чорноморський флот РФ

Ліквідовані кораблі Чорноморського флоту РФ. Автор інфографіки: Kostiantyn Hoholenko / соцмережа Х

Нагадаємо, 1 лютого силами Головного управління розвідки Міністерства оборони України в західній частині тимчасово окупованого Криму знищено ракетний катер 41 бригади ракетних катерів Чорноморського флоту РФ "Івановєц". Водночас у ВМС наголосили, що це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі Чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 кілометрів.

За даними екс-офіцера ВМС Бельгії Фредеріка Ван Локерена, Збройні сили України значно прорідили ряди Чорноморського флоту Росії за час повномасштабного вторгнення. Зокрема, країна-агресорка вже втратила понад 10 суден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.02.2024 15:52