Фото: "Укрпошта"

Українці можуть перевести пенсію з банківської картки на пошту: як це зробити

Станом на січень 2023 року пенсійні виплати через банківські установи отримували 8 320 300 пенсіонерів, а через пошту — 2 367 600 осіб. Низка українців проживають у віддалених населених пунктах, а тому не мають змоги отримувати виплати через банки, тому вони можуть оформити доставку пенсії через пошту. 

Як пояснили в "Укрпошті", заяву на виплату коштів через поштові відділення можна написати як під час виходу на пенсію, так і у разі, якщо людина отримує гроші на банківський рахунок. Так, для отримання пенсійних виплат через пошту потрібно:

  1. Заповнити заяву на отримання пенсії в Укрпошті. Знайти її можна за посиланням.
  2. Надіслати заяву до пенсійного фонду через найближче відділення Укрпошти.
  3. Пенсію можна буде отримувати за вибором у поштовому відділенні чи вдома через листоношу.

Що робити у разі закінчення терміну дії пенсійної картки

Громадяни, у яких закінчився термін дії пенсійної банківської картки, можуть не отримати пенсійні виплати вчасно. Раніше у Пенсійному фонді розповіли, що робити у таких випадках.

Так, у разі закінчення терміну дії пенсійної картки, насамперед потрібно з'ясувати та переконатись, чи банку, який видає пенсії, термін дії картки продовжують автоматично на період воєнного стану.

"Зазвичай, банківські установи самі попереджають про це за допомогою смс-повідомлень чи через інтернет-банкінг. Дізнатися потрібну інформацію також можна на сайті потрібного банку чи зателефонувавши на його гарячу лінію", — зазначають у Пенсійному фонді.

Якщо ж карту заблокували після закінчення терміну її дії, потрібно звернутися у відділення банку, аби перевипустити картку. Наголошується, що пенсійні виплати при продовжуватимуть надходити на рахунок отримувача, а скористатися ними він зможе після отримання нової картки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська влада працює над тим, щоб громадяни України, які перебувають у Польщі, мали змогу отримувати пенсії у тій країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.02.2023 12:57