Фото: Нацполіція

Українці зможуть купувати й продавати автомобілі через "Дію"

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко анонсував новації в сервісах купівлі та продажу автомобілів. Процеси планують перевести в онлайн-формат для зручності громадян та мінімізації хабарів. 

Про це міністр повідомив в інтерв'ю "Інтерфаксу".

Так, за його словами, у червні 2023 року зареєструвати автомобіль можна буде безпосередньо в салоні. У серпні з'явиться можливість онлайн-покупки номерних знаків. Вже у вересні весь процес купівлі-продажу авто перейде в "Дію".

"Потрібні будуть тільки продавець-покупець і два смартфони у них. Ліквідуємо обов'язкову технічну експертизу — людям не потрібно буде стояти в чергах, давати можливі хабарі. Технічна експертиза залишиться тільки при першій реєстрації автомобіля і за бажанням покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто", — розповів Клименко.

Він також повідомив, що реєстрація автомобіля автосалонами буде можлива вже в червні.

"Людина приходить в автосалон, купує автомобіль і отримує там техпаспорт і номерний знак. Тобто, в сервісний центр громадянину не потрібно буде приїжджати", — додав міністр.

Крім того, в Україні скасують транзитні номери, яких видавалося на рік приблизно півтора мільйона.

"У серпні плануємо ввести онлайн-купівлю номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є в наявності, забронювати онлайн на 10 діб і придбати у зручний час", — розповів глава МВС.

Нагадаємо, із липня 2023 року в Україні можуть змінити механізм роботи сервісів Міністерства внутрішніх справ. Зокрема, планується мінімізувати корупцію під час навчання та складання іспитів на водійські права

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.05.2023 15:35