Фото: АрміяInform

Українців не прийматимуть на роботу та навчання без довідки з військкомату

У Київському тимчасовому центрі комплектування розповіли, кому з українців необхідний військовий квиток. Приймати на роботу чи до будь-якого навчального закладу громадян України дозволено лише після підтвердження, що вони перебувають на військовому обліку.

Про це розповів начальник сектору комплектування Київського міського територіального центру комплектування, полковник Олександр Коновалов в інтерв'ю порталу АрміяInform.

Ці норми вже прописані на законодавчому рівні.

"Приймати на роботу або зараховувати на навчання громадянина можна лише після підтвердження того, що він перебуває на військовому обліку. Також щодо перетину державного кордону є обов'язкова вимога наявності військово-облікового документа", — розповів Олександр Коновалов.

Окремий випадок — питання одруження. Після подання заяви РАЦС подає інформацію до ТЦК про те, що було зареєстровано шлюб чи розлучення. Там одразу є відмітка про наявність військово-облікового документа, але при цьому якщо документа немає — заяву все одно приймають до РАЦСу. При лікуванні жодних обмежень на законодавчому рівні також немає.

Якщо громадянин хоче отримати держпослуги, йому потрібно пред'явити низку документів.

"Для призовників — посвідчення про приписку до призовної дільниці, для військовозобов'язаних військовий квиток або тимчасове посвідчення, а для резервістів військовий квиток", зазначив Коновалов.

Нагадаємо, повістки у додатку "Дія" запускати поки не будуть. У цьому запевнив міністр Михайло Федоров. Він заявив, що це технічно неможливо.

Додамо, 11 квітня Кабінет міністрів розширив повноваження Територіальних центрів комплектування. Відтепер військкомати можуть надсилати повістки громадянам незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.04.2023 11:15