Фото: прес-служба МВС

Українцям пояснили, як отримати дозвіл на зброю, не виходячи з дому: інструкція від МВС

В Україні 23 червня поточного року в Україні запрацював Єдиний реєстр зброї. Станом на середину липня вже майже 20 тисяч користувачів авторизувались у "Єдиному вікні громадянина".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. 

Відомство нагадало кілька простих кроків, завдяки яким можна подати документи на зброю, не виходячи з дому:

  1. Зайти на портал "Єдине вікно громадянина".
  2. Авторизуватися.
  3. Оформити заявку.
  4. Прикріпити пакет необхідних документів.
  5. Додати сканкопії.
  6. Завірити копії електронним підписом.
  7. Надіслати заявку.

Для уточнення питань з приводу реєстрації можна звернутись в контакт-центр ЄРЗ: 044-33-44-035 або ж чат-бот Єдиного реєстру зброї у Теlegram.

Єдиний реєстр зброї

Основна перевага нового сервісу — громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю. Завдяки діджиталізації послуг у сфері обігу зброї процедура отримання дозволів буде спрощена. Єдиний реєстр зброї передбачає також створення Електронних кабінетів. Українці зможуть отримати послугу, не виходячи з дому, без відвідування органу Нацполіції, шляхом подачі документів через "Єдине вікно громадянина" або у магазині з продажу зброї.

У Єдиному реєстрі зброї власники також можуть продовжити дію дозволу на зброюТі власники зброї, які мають діючі паперові дозволи, можуть зробити це, коли спливе їх термін дії.

​Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомляв, що "на руках" у громадян України є 1 мільйон 300 одиниць зброї. Реєстр допоможе правоохоронній системі контролювати розповсюдження зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.08.2023 06:28