Фото: "Соціалка"

Українцям видадуть безкоштовні ваучери на навчання: хто потрапив у перелік

Українцям видадуть безкоштовні ваучери на перепідготовку за робітничою професією на 200 млн грн. Таке фінансування дозволить залучити до програми 8 тисяч людей. 

Як заявила очільниця Мінінтеграції Ірина Верещук.
 

Наразі обрати можна з 70 спеціальностей. Ваучери на перепідготовку за робітничою професією, підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра або магістра за іншою спеціальністю, спеціалізацію чи підвищення кваліфікації можуть отримати:  

  • внутрішньо переміщені особи; 
  • ветерани; 
  • люди з інвалідністю; 
  • особи старші 45 років.  

Надалі цей перелік буде розширено до 123 спеціальностей. Ознайомитися з переліком можна за посиланням

"Працевлаштування внутрішніх переселенців і ветеранів є одним із пріоритетів у роботі уряду. А ваучери на навчання можуть стати одним з ефективних інструментів для цього. Тому ми маємо зробити процедуру отримання та використання таких ваучерів максимально простою для людей", — зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, в Україні створять координаційний штаб за участі урядовців та парламентарів. Там займатимуться розв'язанням проблемних питань, із якими найчастіше стикаються переселенці.

Також ВПО та постраждалі від війни українці можуть зареєструватися для отримання фінансової допомоги від Агентства ООН у справах біженців. На гроші можуть розраховувати люди, які раніше не отримували виплат від міжнародних організацій і мають дохід менший за 5400 гривень на місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.04.2023 20:07