Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Україні доведеться ухвалювати складні рішення на тлі повідомлень про російський наступ, — ISW

Російські війська активізували темп своїх наступальних операцій на театрі військових дій, у тому числі шляхом проведення 4 квітня грубо посиленого механізованого наступу чисельністю в роту на Часів Яр. Водночас Силам оборони важко планувати стратегію оборони чи наступальних операцій на тлі затримки військової допомоги від країн Заходу.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). В ISW також переконані, що російські військові, схоже, успішно пом'якшують ймовірні збільшення втрат живої сили та техніки. 

Нещодавно Зеленський та високопоставлені українські військові попередили, що затримки у допомозі у сфері безпеки змусили Україну поступитися ініціативою на полі бою Росії та що українські військові не можуть планувати успішного контрнаступу чи оборонної операції, не знаючи, коли і яку допомогу отримає Україна. 

ISW продовжує вважати, що затримки з військовою допомогою Заходу змусили українських військових економити техніку і що українським силам, ймовірно, доведеться ухвалювати важкі рішення, що визначають пріоритетність певних аспектів своєї оборони шляхом заперечення ініціативи щодо обмеження російського військового потенціалу або планування майбутнього контрнаступу. операції, оскільки продовжуються тривалі дебати США щодо військової допомоги.

За даними британської розвідки, наступ російських військ на фронті в Україні має тенденцію до зниження. Це, ймовірно, стало наслідком значних втрат ворожої армії й так звані вибори Володимира Путіна.

Нагадаємо, 6 квітня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Противник, використовуючи перевагу в повітрі, ракетах і артилерійських боєприпасах намагаються вийти на адміністративний кордон Донецької області. Однак, попри різні чутки, Часів Яр перебуває під контролем України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.04.2024 06:01