Українська прокуратура порушила справу через візит німецького SCOOTER до Криму

05 СЕРПНЯ 2017 13:10

Прокуратура АР Крим вивчає обставини, за яких німецький гурт SCOOTER опинився на півострові. Київ попросить у Берліна правової допомоги. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.com.

«Прокуратура української Автономної Республіки Крим (АРК) відкрила кримінальне провадження через в'їзд на анексований Росією півострів німецького гурту SCOOTER з порушенням українського законодавства», – йдеться у повідомлені.

Про це заявив у суботу, 5 серпня, посол України у Німеччині Андрій МЕЛЬНИК в коментарі німецькій медіагрупі Funke, повідомляє посольство у соцмережі FACEBOOK.

«Це не просто скандал, це порушення закону із серйозними правовими наслідками. Це не незначний проступок, натомість серйозний злочин, який карається в усьому світі», - наводить слова Мельника видання BERLINER MORGENPOST.

Українська прокуратура спрямує запити до відповідних німецьких установ задля надання правової допомоги та допиту учасників гурту, передає онлайн-видання «Крим.Реалії» з посиланням на речницю прокуратури АРК Тетяну ТИХОНЧИК.

Німецький техно-гурт SCOOTER виступає на музичному фестивалі в анексованому Росією Севастополі.

Німецькі ЗМІ та політики розкритикували ці дії музикантів, тоді як члени гурту заявляли, що політики в цьому немає. Посол Мельник раніше зустрічався з менеджментом музикантів, аби відмовити їх від виступу.

SCOOTER - єдиний іноземний виконавець у програмі музичного фестивалю ZBFest-2017. 

Світ, 05.08.2017 13:10