Ярослава Магучіх. Джерело: Base of Ukrainian sports

Українська стрибунка у висоту Магучіх претендує на звання найкращої легкоатлетки року у світі

Олімпійська чемпіонка та володарка світового рекорду у стрибках у висоту Ярослава Магучіх вийшла у трійку фіналісток, які борються за звання найкращої легкоатлетки року в Європі.

Про це повідомив Telegram-канал Base of Ukrainian sports із посилання на міжнародну федерацію European Athletics, яка оголосила результати голосування.

"До топ-3 легкоатлеток, які боротимуться за перемогу, увійшла завдяки, зокрема, й голосам уболівальників українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх", — йдеться в повідомленні.

Там додали, що, крім Ярослави, до фінальної трійки претенденток потрапили бігунки Фемке Бол з Нідерландів і британка Кілі Годжкінсон.

Претендентки на звання найкращої легкоатлетки року

Претендентки на звання найкращої легкоатлетки року. Джерело: Base of Ukrainian sports

Серед чоловіків трійку фіналістів склали: стрибун із жердиною, швед Арман Дюплантіс, бігун Якоб Інгебрітсен (Норвегія) та грецький стрибун у довжину Мілітадіс Тентоглу.

"Церемонія оголошення переможців відбудеться 26 жовтня у північномакедонському Скоп'є", — зазначили в повідомленні.

Раніше в інтерв’ю телевізійникам із національного марафону "Єдині новини" Магучіх зазначила, що прагне стрибати ще вище, виборювати ще більше золотих нагород.

"Дуже хочеться бути 2-разовою олімпійською чемпіонкою. Ще не побитий олімпійський рекорд 2,06 метра, дуже хочеться його побити, до цього йдемо. Розпочнеться новий цикл підготовки, чотири роки до Лос-Анджелеса, ставлю ціль побитий цей рекорд. Усе індивідуально. Якщо брати стрибки у висоту, то буває, що стрибають до 35 років. У мене в планах є ще дві Олімпіади, тобто Австралія 2032 року — і все. Мені буде 31 рік, якраз ще можна стрибати", — запевнила українська чемпіонка.

Нагадаємо, що у вересні українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх взяла золото у рамках етапу "Діамантової ліги" у Цюриху 5 вересня. Їй підкорилась висота в 1,96 метра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.10.2024 17:48