Фото: Міноборони

Українські пілоти чекають початку навчання на F-16: Резніков розповів про авіаційну коаліцію

Міністр оборони України Олексій Резніков привітав створення авіаційної коаліції та зазначив, що військові Збройних сил України чекають початку навчання на винищувачах F-16.

Про це він повідомив у Twitter.

Крім того, очільник оборонного відомства України подякував главі Пентагону Ллойду Остіну, міністру оборону Британії Бену Воллесу, главі Міноборони Нідерландів Кайсі Оллонгрен, міністрам оборони Бельгії Людивін Дедондер та Данії Трольсу Лунду Пульсену за підтримку України.

"Українські пілоти з нетерпінням чекають початку навчання на винищувачах F-16. Тепер вони зможуть підтримати своїх братів і сестер по зброї на суші та на морі, щоб виграти цю війну. F-16 були створені, щоб перемогти поганих хлопців. Їхній час настав", — наголосив Резніков.

Нагадаємо, шість країн об’єднали зусилля для роботи над забезпеченням України бойовими повітряними силами. Зокрема, це Велика Британія, США, Бельгія, Нідерланди, Данія та Португалія.

Додамо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що рішення щодо надання Києву винищувачів F-16 буде прив'язане до результатів українського контрнаступу. За його словами, американські літаки могли б остаточно покінчити з домінацією РФ у повітрі.

Також 19 травня Джо Байден підтримав тренування українських військових на F-16. Про це він заявив лідерам G7 на саміті у Хіросімі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2023 13:57