Фото: російська група компанії "СОЗ"

Українські розвідники знищили новітню РЛС рашистів "Рєпєйнік": ефектне відео

Українські розвідники 26 квітня за допомогою безпілотника ліквідували новітню антидронову радіолокаційну станцію рашистів "Рєпєйнік". Її вартість становить 100 тисяч доларів.

Про це у Telegram-каналі повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

Розвідники зазначили, що 26 квітня їм вдалося виявити та завдати вогневого ураження по апаратній зв’язку і новітній радіолокаційній станції армії РФ "Рєпєйнік".

"Операцію провели бійці групи "Гуси 9" спільно з підрозділом активних дій ГУР МО України", — йдеться у заяві ГУР.

Наші бійці повідомили, що переносну РЛС "Рєпєйнік" росіяни почали постачати у війська лише у 2022 році. Її вартість становить близько 10 мільйонів рублів або 100 тисяч доларів.

"Станція слугувала окупантам для виявлення малих повітряних цілей, зокрема дронів, на відстані до 15 кілометрів та на висоті до п'яти кілометрів", — додали у розвідці.

Раніше повідомлялось, що група Головного управління розвідки Міністерства оборони України "Гуси-9" спільно з військовослужбовцями 15 бригади "Чорний ліс" виявили та вдарили по російській радіолокаційній станції 48Я6 К-1 "Подльот".

Нагадаємо, що українські розвідники вночі 26 квітня знищили російський гелікоптер Ка-32, який перебував на аеродромі в Москві. Цей аеродром належить міноборони Росії й експлуатується спільно з підприємством "Газпромавіа", яке входить до структури ВАТ "Газпром". Як зауважили розвідники, гелікоптер Ка-52 ворог використовував "в інтересах московського авіаційного центру, зокрема — для підтримки операцій російської окупаційної армії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2024 20:39