Фото: Вікіпедія

Українські військові отримають ще 14 танків Leopard 2: коли чекати поставки

Україна отримає ще 14 танків Leopard 2. Броньованою технікою наших воїнів забезпечать Данія та Нідерланди.

Про це повідомляє nyheder.

Очікується, що доставити техніку до України зможуть на початку наступного року. За даними видання, танки передадуть на додачу до вже анонсованих до 100 вживаних машин Leopard 1.

"Це не данські танки. Це співпраця над танками, які не є данськими, але купуються у співпраці з Нідерландами. Деякі отримуються безкоштовно", - наголосив в.о. міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Зазначається, що обсяг цієї допомоги становить приблизно один мільярд крон, з яких половина, тобто пів мільярда, припадає на Данію, а інша — на Нідерланди. Поульсен також пообіцяв, що до кінця 2023 принаймні 80 танків Leopard 1 потраплять в Україну.

Leopard 2 

Танк оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою. Її боєзапас складає 27 снарядів, у кормі башти є ще 15 додаткових снарядів. "Леопарди" здатні влучати в цілі на відстані у 2 км. Також танк оснащений двома кулеметами. Німецькі, швейцарські та голландські моделі використовують різні типи цієї зброї. На борту Leopard 2 є 4750 патронів до кулеметів.

Танк здатний розганятися до 68 км/год. Машина має реверсний хід на швидкості 31 км/год. Повний розворот на місці може здійснити за 10 секунд. Leopard 2 форсує водні перешкоди глибиною до 4 м за допомогою шноркля або глибиною 1,2 м без підготовки. Також танк здатний перебиратися через перешкоди висотою до 1 м.

Екіпаж Leopard 2 складається з чотирьох людей — командир, націлювач, радист/заряджальник, водій.

Нагадаємо, 18 квітня Канада в межах військової допомоги передала Україні вісім німецьких танків Leopard 2.

Додамо,  Іспанія має намір відправити шість танків Leopard 2A4 для ЗСУ вже найближчим часом. Очікується, що вони прибудуть до України вже наприкінці квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.04.2023 13:13