Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові просунулися на одному з напрямків, — ISW

Збройні сили України просунулись поблизу Вербового в Запорізькій області. Водночас кілька невеликих українських диверсійно-розвідувальних груп висадилися на лівому березі Дніпра в районі Антонівського мосту та на Козацький острів.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зауважили, що провели наступальні дії на заході Запорізької області та просунулися вперед. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 вересня, показують, що українські сили просувалися на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Крім того, за інформацією ISW, російський військовий заявив, що кілька невеликих українських диверсійно-розвідувальних груп висадилися на лівому березі Дніпра: на північ від Підстепного (приблизно 12 км на схід від Антонівського мосту) та на Козацький острів (на північний захід від Нової Каховки). І що українські сили контролюють північну частину Козацького острова.

Також окремі українські та російські джерела 19 вересня повідомили, що українські війська завдали ударів по двох російських військових штабах у Запорізькій та Херсонській областях. Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України заявило, що українські війська завдали удару по невизначеному російському військовому штабу поблизу Мелітополя на заході Запорізької області.

Російське інсайдерське джерело стверджувало, що українські війська завдали удару по штабу російської 7-ї гвардійської гірсько-десантної (ВДВ) дивізії в Херсонській області. ISW не знайшло візуального підтвердження цієї заяви, а інші російські джерела не робили подібних заяв.

Нагадаємо, раніше голова комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що Збройні сили України вже визволили понад 54% окупованої Росією території. Однак боротьба ще не завершена.

Додамо, глава Пентагона Ллойд Остін, відкриваючи 15-те засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн" заявив, що контрнаступ України досягає "стійкого" прогресу. Він також пообіцяв ЗСУ "життєво важливу" допомогу для битви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 07:10