На фото: ЗРК "Бук". Джерело: Вікіпедія

Українські військові знищили російський ЗРК "Бук-М3": ефектне відео

Збройні сили України знищили російський зенітно-ракетний комплекс "Бук-М3". Вартість цієї системи протиповітряної оборони складає до 50 мільйонів доларів.

Як повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, сталося це у ніч на понеділок, 21 жовтня.

"Комплекс перебував за близько 60 кілометрів від лінії бойового зіткнення. Залежно від модифікації його вартість може складати від 40 до 50 мільйонів доларів", — наголосили у Генштабі.

Що відомо про ЗРК "Бук"

Він був створений на заміну ЗРК 2К12 "Куб". Перша модифікація "Бук" 9К37 була прийнята на озброєння у 1979 році. Цей комплекс призначений для боротьби з маневровими аеродинамічними цілями (крилаті ракети, керовані бомби, літаки, гелікоптери, безпілотники тощо). "Бук" здатний збивати цілі на малих та середніх висотах, а саме від 30 метрів до 14-18 кілометрів. Цей комплекс може діяти в умовах інтенсивної радіопротидії.

Загалом на озброєні російської окупаційної армії перебуває 430 комплексів "Бук" різних модифікацій.

Нагадаємо, у квітні українські військові знищили два російських зенітно-ракетних комплекси "Бук". За даними військових, оператори одного з підрозділів сил спеціальних операцій під час розвідувальних дій на Сумському напрямку виявили зенітно-ракетний комплекс "Бук", який перебував на пусковій позиції. По ворожій цілі було завдано вогневого ураження ударними дронами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2024 01:54