Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

Українських дітей безкоштовно відправлятимуть у літні табори у чотири області та за кордон

Українським дітям видаватимуть путівки на оздоровлення та відпочинок у Карпатський регіон та за кордон. Відповідні витрати на це передбачено законом про державний бюджет.

Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, пише Соціальна інформаційна платформа. Діти зможуть оздоровитися в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській і Чернівецькій областях.

Подавати заявки на прийняття дітей на оздоровлення та відпочинок й укладати договори з Національної соціальною сервісною службою можуть лише ті заклади, які мають вищу категорію. Вони повинні відповідати всім вимогам щодо пожежної безпеки, санітарних умов, безпеки харчових продуктів й мати укриття.

Жолнович наголосила, що дітей також відправлятимуть за кордон — українська влада проводить переговори з міжнародними партнерами щодо цього.

"Ми розглядаємо варіанти оздоровлення не лише в Україні, але й організованими групами за кордоном, під супроводом, з безпекою. Уже є перша домовленість з Португалією. Вони готові приймати наших громадян — можливо, це будуть діти захисників та інші, додаткові категорії, які ми з батьками будемо відправляти на відпочинок, щоб вони також мали можливість оздоровитися за кордоном", — наголосила Жолнович.

Нагадаємо, з травня українці зможуть отримати нову грошову допомогу. Зокрема, кошти виплачуватимуться за шкоду життю та здоров’ю, завдану внаслідок військової агресії Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.05.2023 03:11