Український «кукурудзяник» АН-2-100 встановив світовий рекорд

16 СЕРПНЯ 2017 10:39

Команда українських пілотів здійснила переліт від Польщі до Запоріжжя на модернізованому варіанті легкого біплана Ан-2, у народі відомого як «кукурудзяник» та встановила новий світовий рекорд. 

Про це повідомляє TrueUA з посиланнями на сайт 5 канал та  ТСН. 

Зазначається, що команда українських пілотів на чолі з капітаном Сергієм ТАРАСЮКОМ встановила новий світовий рекорд, пролетівши від Польщі до Запоріжжя на максимальній для свого класу літаків швидкості у 255 км\год.  Зазначається,що, подорож здійснювалась на літаку Ан-2-100.  

Це модернізований варіант легкого біплана Ан-2, у народі відомого просто як «кукурудзяник». Вирушили пілоти ще тиждень тому. Літак пройшов на граничній швидкості по замкнутому маршруту з Києва, далі – Львів, і потім – до Польщі. Після цього команда Тарасюка долетіла до Вінниці і далі – до Запоріжжя. Під час подорожі пілотам довелося зіткнутися із дощем та низькою хмарністю, ба навіть градом та шквальним вітром.  

Як уточнили журналісти, літак встановив одразу два рекорди, пройшовши дві дистанції на максимальній швидкості у 255 км\год, кожна з яких, відповідно до правил, повинна бути більше 400 км. Наразі команда буде подавати заявку на підтвердження зафіксованого рекорду.

 

Технології, 16.08.2017 10:39