Скріншот із відео

Український прикордонник зустрівся з сином після 14 місяців полону: щемливе відео

Український прикордонник Олександр днями повернувся із російського полону. Державна прикордонна служба показала відео зустрічі військового із сином після 14 місяців неволі.

Щемливі кадри опублікували на Telegram-каналі ДПСУ.

Відомо, що Олександр потрапив у полон 13 квітня 2022 року. Це відбулося поблизу населеного пункту Дружелюбівка. Завданням прикордонників було прикривати тил, аби забезпечити безпечний наступ військових. Вже за деякий час командир наказав відступати, через ворожі обстріли з артилерії та РСЗВ. Проте українські прикордонники відступили "не туди".

"Перший спогад: нас поклали на землю, мене почали бити по голові ногами й добре, що була каска на голові. Це допомогло", — згадує чоловік. 

Під час звільнення з неволі Олександр отримав прапор ДПСУ, який він згодом подарував синові.

Нагадаємо, 6 травня Україна повернула з полону ще 45 захисників. Усі звільнені з полону бійці — захисники "Азовсталі". Серед повернених з полону військових — 42 захисники та троє захисниць "Азовсталі". Всі вони — нацгвардійці з підрозділу, який створили дев'ять років тому в Маріуполі.

Раніше, 26 квітня, теж відбувся обмін полоненими із Росією. Україні вдалося повернути на Батьківщину 44 особи. 16 квітня Україна й РФ також провели черговий обмін полоненими, коли державі вдалось повернути 130 захисників з російського полону. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.06.2023 03:45