Фото: Міністерство оборони України

Умєров та Сирський провели першу робочу нараду: що обговорили

У п’ятницю, 9 лютого, міністр оборони Рустем Умєров провів першу робочу нараду з головнокомандувачем Олександром Сирським. Посадовці обговорили питання детального плану дій Збройних Сил України на 2024 рік. 

Про це йдеться у повідомленні міністерства оборони України.

"Надзвичайно важливе питання — налагодження системи логістики та вчасного задоволення військових необхідними потребами. Фокус — на дієву систему ротацій та відпочинку підрозділів", йдеться у повідомленні.

Серед важливих тем також були підвищення якості навчання, забезпечення навчальних центрів, підготовку нових інструкторів та врахування сучасного досвіду. Окрему увагу приділили новому роду сил ЗСУ — Силам безпілотних систем. 

"Ми очікуємо на нові рішення, узагальнення досвіду. І головне технічні завдання для розробки нових зразків. Тих, які створять нам стратегічну перевагу завтра. Дякую генерал-полковнику за змістовну нараду!"  підсумував Міністр оборони.

Додамо, що президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Сирського новим головнокомандувачем Збройних сил України замість Валерія Залужного. Про своє рішення він повідомив у четвер, 8 лютого. Президент проінформував, що провів відверту розмову з Залужним та запропонував надалі залишатися у команді та спільно працювати на перемогу України. Зеленський додав, що українська "армія потребує термінових змін". 

Нагадаємо, генерал-полковник Олександр Сирський, якого 8 лютого призначили головнокомандувачем Збройних сил України зробив першу заяву після призначення. Він, зокрема, окреслив головні завдання, які стоять перед українською армією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.02.2024 16:27