Фото: соцмережа Х Рустема Умєрова

Умєров повідомив про переговори з Ллойдом Остіном: що пообіцяв міністру глава Пентагона

В неділю, 1 жовтня, міністр оборони України Рустем Умєров провів перемовини з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Глава Пентагона запевнив, що фінансування для підтримки України триватиме.

Про це Рустем Умєров написав у соцмережі Х (Twitter). За його словами, телефонна розмова американським колегою відбулася, щоб обговорити подальшу військову допомогу з боку США.  

"Міністр Остін запевнив мене, що американська підтримка Україні триватиме. Українські воїни й надалі матимуть сильну підтримку на полі бою", — сказав український міністр.

Зазначається, що Умєров подякував Ллойду Остіну за підтримку.

Раніше у МЗС України заявили, що ситуація із тимчасовим бюджетом Сполучених Штатів Америки не вплине на надходження допомоги для нашої країни, яка була оголошена раніше. Йдеться про близько 1,6 мільярда доларів на оборону та 1,23 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки.

Ситуація довкола тимчасового бюджету США

Загроза призупинення роботи уряду США пов'язана з позицією ультраправих республіканців. Вони блокували ухвалення бюджетних законопроектів на наступний фінансовий рік, вимагаючи урізати, на їхню думку, зайві витрати.

Зокрема, вони виступали проти додаткової допомоги Україні. До останнього Білий дім намагався додати хоча б компромісні шість мільярдів доларів для нашої країни до середини листопада, але ініціатива не змогла набрати достатньо голосів.

Зазначимо, загалом адміністрація має намір Джо Байдена отримати "добро" на пакет сумою понад 40 мільярдів доларів, з якого близько 24 мільярди доларів мають бути виділені Україні.

Нагадаємо, у четвер ввечері, 28 вересня, Палата представників Конгресу США проголосувала за виділення Україні 300 мільйонів доларів. Ці кошти були вилучені з проекту оборонного бюджету країни й за їхнє ухвалення голосували окремо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.10.2023 20:50