Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Уночі Сили оборони збивали повітряні цілі над вісьмома областями

У ніч на середу, 18 вересня російські окупанти атакували Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 і 52 ударними БпЛА. Сили оборони збили 46 безпілотників.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що ракети рашисти запускали з повітряного простору окупованої Херсонщини, а дрони — з районів: Курська та Єйська Російської Федерації.

"До відбиття повітряного нападу противника залучали авіацію, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 46 ударних БпЛА", — йдеться в повідомленні.

Крім того, через активну протидію засобів РЕБ Сил оборони України, п’ять БпЛА локаційно втрачені, ще один ворожий ударний безпілотник — полетів у Росію. Також унаслідок протидії керовані авіаційні ракети не досягнули бажаних противником цілей. Є пошкодження сільськогосподарської техніки, попередньо, обійшлося без жертв і постраждалих.

"Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Вінницькій, Сумській і Полтавській областях. Разом — до перемоги!" — підсумували у Повітряних  силах ЗСУ.

Збиття повітряних цілей 18 вересня

Нагадаємо, що вночі російські окупанти атакували "шахедами" енергетичні об’єкти Сум. Зараз у місті триває ліквідація наслідків ворожого удару.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2024 09:59