Фото: Мілітарний

Уразили російський склад та бойову машину: як ударні дрони Vampire нищать ворога під Бахмутом (відео)

На Бахмутському напрямку українські дрони Vampire уразили російський склад та бойову броньовану машину.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він наголосив, що бойове завдання виконав підрозділ CODE 9.2. Під час місії росіяни намагалися посадити український дрон за допомогою засобів радіоелектронної боротьби, але дрон ефективно відпрацював і повернувся додому.

"Круто, що безпілотник саме українського виробництва показав настільки потужний результат. Продовжуємо працювати, щоб наші виробники дронів мали всі можливості для розвитку й масштабування", — зазначив Федоров.

Ситуація на фронті

Протягом доби відбулось понад 20 бойових зіткнень. Авіація Сил оборони протягом доби завдала шість ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири пункти управління, один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час візиту до Данії 20 серпня, коментуючи контрнаступ українських захисників, заявив, що їм бракувало зброї для потужних атак влітку. Він наголосив, що Україна не буде ризикувати життями тисяч захисників заради просування до п'яти-восьми кілометрів, коли немає потужної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2023 20:16