Скріншот з відео

У Мінцифри показали, як український дрон Vampire доставляє допомогу на затоплені окуповані території

Росіяни після підриву Каховської гідроелектростанції не евакуюють мешканців затоплених районів, а також не допускають туди українських волонтерів. На допомогу приходять технології.

Голова Мінцифри Михайло Федоров опублікував відео, як українські військові з дрона Vampire скидають гуманітарну допомогу жителям тимчасово окупованого лівого берега Дніпра.

"Росіяни не евакуюють місцевих із затоплених районів та не дають зробити це Україні. Але на допомогу приходять технології. Український ударний дрон Vampire, який раніше знищував ворога, доставляє гуманітарну допомогу українцям в окупації. Україна щодня бореться за життя людей, які опинилися в пастці", — повідомив Федоров.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня росіяни підірвали Каховську гідроелектростанцію. Україна за фактом підриву розпочала розслідування за статтею екоцид. Наразі тривають слідчі дії. Поліція відкрила справу через порушення звичаїв війни. 

Самі рашисти зізнаються, що підривом Каховської ГЕС загарбники хотіли шантажувати Україну. Насправді "щось пішло не за планом", і росіяни влаштували техногенну катастрофу на півдні України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 15.06.2023 05:32