Фото: Pixabay

Уряд хоче з’ясувати, за які кошти існують анонімні Telegram-канали

Фіскальна служба має з’ясувати, за які кошти існують анонімні українські Telegram-канали та чи сплачують вони податки. Оскільки багато з таких пабліків містять багато реклами й демонструють економічну активність.

Про це сказав голова комітету Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в інтерв’ю "Детектору медіа".

"Думаю, комерційна діяльність анонімних українських телеграм-каналів має зацікавити українську фіскальну службу. Яким коштом існують їхні "редакції", чи платять вони податки з грошей, які беруть за рекламу чи анонси?", — сказав Юрчишин.

За його словами, в Україні тільки починають працювати з цими питаннями. Але водночас щоразу, коли йдеться про необхідність регулювання діяльності телеграм-каналів, російська пропаганда намагається втручатися у це питання, зазначив нардеп.

"Тільки-но ми заявляємо про необхідність регуляції Telegram — телеграм-канали відразу розганяють інформацію, що ми їх будемо блокувати. Це відразу підхоплює російська пропаганда", — зауважив Юрчишин.

Нардеп висловив впевненість, що в результаті проведених перевірок виявиться, що телеграм-канали "якщо і платяться податки, то це сльози й краплі".

"А тут питання: якщо це економічна діяльність в країні, яка воює, то ці податки та збори явно мали б йти на нашу оборону. Тому зараз ключова історія — не тільки домовитися з Павлом Дуровим (засновник Telegram) про те, щоби ми мали механізми впливу на російську пропаганду, але й про те, щоби з’ясувати, чому такий прибутковий бізнес у нас, найімовірніше, дуже неоподаткований", — наголосив Юрчишин.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрований законопроект про розблокування позапланових перевірок. Вони відбуватимуться за заявою працівника або профспілки стосовно вчинення мобінгу на роботі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.03.2024 14:01