Фото: АрміяInform

Уряд Китаю заявив про необхідність посилення боєготовності армії країни

У Китаї планують цьогоріч збільшити бюджет на оборону. Мовляв, армія країни має посилити боєготовність.

Про це заявив прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян.

За його словами, у 2023 році оборонний бюджет КНР зросте до 7,2% — до 1,55 трлн юанів (224 млрд доларів). Водночас китайська влада наголошує, що ці витрати мають виключно оборонний характер.

Лі Кецян зазначає, що Китай має "реалізувати військово-стратегічні орієнтири нової ери, зосередитися на реалізації 100-річної мети армії, виконати різноманітні завдання, доручені партією та народом, всебічно зміцнити військову підготовку та підготовку".

Окрім цього, країні варто розробити "загальні плани військової боротьби" на всіх напрямках і "всебічно зміцнити військове управління".

"Наші збройні сили, орієнтуючись на цілі сторіччя Народно-визвольної армії Китаю у 2027 році, повинні працювати над проведенням військових операцій, зміцненням боєготовності та посиленням військового потенціалу. Уряди на всіх рівнях повинні рішуче підтримувати національну оборону та військове будівництво, проводити поглиблені заходи "подвійної підтримки" та працювати разом, щоб написати нову главу в єдності армії, уряду, армії та народу", — наголосив китайський прем'єр.

Нагадаємо, США переконані, що Китай все ще планує постачання зброї для РФ. Мовляв, Пекін не відмовився від допомоги Москві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.03.2023 11:10