Уряд Угорщини закликає Україну скасувати новітній закон про освіту

07 ГРУДНЯ 2017 10:19

Вчора, 6 грудня, в Брюсселі на полях дводенної наради міністрів закордонних справ країн НАТО, міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто наголосив, що Україна не виконує своїх євроатлантичних зобов’язань через прийнятий закон про освіту, передає TrueUA.

Крім того, Сійярто нагадав, що раніше Україна прагнула до поваги та розширення прав національних меншин, але, на думку міністра, новий закон про освіту повністю суперечить цьому, тим самим порушує міжнародні зобов’язання.

За словами Сійярто, якщо для України важливо «відновити співпрацю з Євроатлантичним союзом», то вона повинна скасувати закон про освіту. Більше того, він закликав небайдужі країни відновити діалог з Україною, переконати Київ надалі дотримуватися обраного міжнародного курсу.

«Угорщина нізащо не пожертвує інтересами закарпатських угорців заради геополітичних ігор, і тому виступає проти того, щоб НАТО прийняло ситуацію, що склалася в Україні», – заявив міністр закордонних справ Угорщини. Він також додав, що «якщо Київ скасує згаданий вище закон, Угорщина знову стане найголоснішим прибічником євроатлантичних прагнень України».

Політика, 07.12.2017 10:19