Фото: соцмережі

"Усе підтягнеться автоматично": у застосунку "Дія" з'явились три нові документи

У застосунку "Дія" з'явились нові документи. Туди додали свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені.

Про це у Telegram-каналі повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Посадовець зазначив, що у "Дії" вже працює "Шлюб онлайн", а щоб громадяни могли користуватися послугою на повну, у застосунок додали свідоцтво про шлюб. Також у застосунок, за словами Федорова, підтягнуться актові записи про розірвання шлюбу та зміну імені. 

"Важливо, що тепер і в батьків-усиновлювачів та батьків, які змінили прізвище, підтягнуться свідоцтва про народження дитини. Ви давно просили додати можливість", — написав Федоров.

У застосунку "Дія" з'явились нові документи. Туди додали свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені

Інфографіка з Telegram-каналу Михайла Федорова

Посадовець підкреслив, що усе підтягнеться автоматично, якщо інформація про податковий номер є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

"Є мільйон випадків, коли потрібно показати свідоцтво, — нова робота, оформлення дитини в школу, купівля квитків на потяг для дитини, оформлення пільг або "єОселі". Тепер для кожного з них буде цифровий документ. З "Дією" все просто: оновлюйте застосунок та перевіряйте, як усе працює", — додав Михайло Федоров.

Раніше Михайло Федоров повідомляв, що у застосунку "Дія" запущено "шлюб онлайн". Відтепер там можна пройти повний цикл одруження — від подання заяви, шлюбу онлайн і до свідоцтва — там же в додатку. Весь процес триває приблизно 30 хвилин.

Нагадаємо, наприкінці червня Федоров також розповідав, що в Україні через додаток "Дія" на той момент офіційно одружилися вже три закохані пари. Вони скористалися послугою по відеозв'язку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.09.2024 12:20