Фото ілюстративне зі соцмереж

"Дія" запустила шлюб онлайн: Федоров пояснив, як пройти повний цикл одруження в застосунку (відео)

У застосунку "Дія" запущено шлюб онлайн. Відтепер там можна пройти повний цикл одруження — від подання заяви, шлюбу онлайн і до свідоцтва — там же в додатку. Весь процес триває приблизно 30 хвилин.

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Одружуйтесь онлайн першими у світі з "Дією". Запускаємо шлюб онлайн. Більше не треба нікуди їздити, збирати документи, складати їх у файлик, щоби стати чоловіком та дружиною. Відтепер це декілька кліків у "Дії", — зазначив він.

За його словами, завдяки шлюбу онлайн військові та пари, які перебувають далеко одне від одного, зможуть одружитися, попри обставини, відстань між містами або навіть країнами.

"Доєднуйтеся до диджитал-церемонії з реєстратором там, де забажаєте. Вирішуйте, чи хочете змінити прізвище, залишити своє або взяти подвійне, просто в застосунку. Весь процес одруження триватиме близько 30 хвилин, свідоцтво одразу з’явиться в "Дії", паперова версія надійде поштою", — пояснив Федоров.

Він також зауважив, що є ще й креативний спосіб здивувати свою половинку — зробити пропозицію саме в "Дії", та закликав перевіряти з коханими, як це працює, вже зараз.

"Ще п’ять років тому ми не могли уявити світ без черг, талончиків і запису до реєстратора о сьомій ранку, а сьогодні Україна задає тренд у цифровізації для всього світу. Шлюб — це лише початок, основа для цифровізації інших послуг, які скоро зʼявляться в "Дії", тому очікуйте. Витрачайте час на романтику, а не бюрократію", — підсумував Михайло Федоров.

Нагадаємо, наприкінці червня Федоров також розповідав, що в Україні через додаток "Дія" на той момент офіційно одружилися вже три закохані пари. Вони скористалися послугою по відеозв'язку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.09.2024 14:55