Скрін з відео

Успішне полювання "Спартана": українські артилеристи знищили піхоту окупантів (відео)

Українські нацгвардійці ліквідували групу російських піхотинців під час наступу на Запорізькому напрямі. Хороша взаємодія в роботі аеророзвідки й артилеристів принесла плоди.

Відповідне відео опублікувала прес-служба Нацональної гвардії Уккраїни.

"Артилеристи 3 бригади оперативного призначення "Спартан" знищили групу піхоти окупантів на Запорізькому напрямку", — йдеться в дописі-поясненні до відео.

Ворога помітив підрозділ аеророзвідки бригади, яка виявила ціль, і скорегував вогонь артилерії.

Бригада оперативного призначення "Спартан" діє в межах компетенції "Гвардії наступу".

Що таке "Гвардія наступу"

Міністерство внутрішніх справ у лютому розпочало формування штурмових бригад, до яких можуть вступати добровольці. Ці підрозділи націлені на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України.

Фундамент підрозділів — чинні поліцейські, прикордонники та нацгвардійці. "Гвардії наступу" складаються винятково з добровольців.

У травні в Нацполіції повідомили, що штурмова бригада Національної поліції "Лють", що входить до "Гвардії наступу", готова до контрнаступальних операцій. Воїни вмотивовані та готові вступити в бій. Готовність бригади покращували під час бойового злагодження на Дніпропетровщині.

Як відомо, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Нагадаємо, що на Запорізькому напрямку лднією з рушійних сил на виступає "Гвардія наступу". Наші бійці активно штурмують ворожі позиції. Зокрема, бригаду "Кара-Даг" у наступах на позиції російських загарбників супроводжує броньована техніка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 16:18