Фото: соцмережі

В автокатастрофі автобуса у Венеції загинули українки, які втекли від війни зі Слов'янська

У четвер, 3 жовтня, в Італії поблизу Венеції великий туристичний автобус упав зі шляхопроводу та спалахнув. Стало відомо, що серед дев'яти загиблих громадян України є троє тридцятирічних жінок.

Вони поїхали у Італію у відпустку, пише Обоз.

Зазначається, що Ірина Пащенко, Юлія Немова та Любов Шишкарьова зі Слов'янська Донецької області вирушили до Італії у відпустку. Туристи в той день поверталися до кемпінгу після екскурсії центром Венеції.

Пащенко після закінчення Донецького національного технічного університету шість років працювала у Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів, була начальником відділу водних відносин та ведення водного кадастру. Отримала подяку Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Після початку повномасштабного вторгнення Ірина евакуювалася зі Слов'янська та працювала дистанційно. Часто на фото вона позувала зі своїм улюбленцем породи самоїд, з яким виступила на міських змаганнях та отримала грамоту. Жінка займалася йогою. Про подруг Пащенко наразі невідомо майже нічого.

Загиблі українці в аварії автобуса у Венеції 

Фото: соцмережі

Нагадаємо, ввечері 3 жовтня в Італії поблизу Венеції пасажирський автобус впав з естакади поруч із залізничною колією. Загинула щонайменше 21 людина. Аварія сталася близько 20:00 за місцевим часом на шляхопроводі з материкового кварталу Местре до Маргери. Автобус пробив загорожу, пролетів близько 10 метрів, зачепив лінію електропередачі, упав та загорівся.

За офіційними даними, внаслідок аварії 21 людина загинула і 18 дістали поранення. З них п'ятеро перебувають у вкрай важкому стані. Серед загиблих та травмованих також є і діти. 

Спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що постраждалі громадяни України отримують медичну допомогу в лікарнях Местре, Тревізо та Падова. Загроз їхньому життю немає. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.10.2023 22:59