Фото: mediacenter.org.ua

Аварія з туристами у Венеції: МЗС назвало точну кількість загиблих українців

Спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що Італія ідентифікувала усіх постраждалих внаслідок падіння автобуса з туристами біля Венеції. Серед загиблих — четверо громадян України.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

"Італійська сторона завершила ідентифікацію осіб людей, постраждалих в ДТП поблизу Венеції. За уточненою інформацією, четверо українців загинули, четверо отримали поранення", — розповів виданню Ніколенко.

За його словами, постраждалі громадяни отримують медичну допомогу в лікарнях Местре, Тревізо та Падова. Загроз їхньому життю немає.

"Українські консули надають українцям консульську допомогу, тримають на контролі їхнє лікування та контактують із рідними", — додав Ніколенко.

Нагадаємо, ввечері 3 жовтня в Італії поблизу Венеції пасажирський автобус впав з естакади поруч із залізничною колією. Загинула щонайменше 21 людина. Аварія сталася близько 20:00 за місцевим часом на шляхопроводі з материкового кварталу Местре до Маргери. Автобус пробив загорожу, пролетів близько 10 метрів, зачепив лінію електропередачі, упав та загорівся.

За офіційними даними, внаслідок аварії 21 людина загинула і 18 дістали поранення. З них п'ятеро перебувають у вкрай важкому стані. Серед загиблих та травмованих також є і діти. Серед уже упізнаних жертв аварії автобуса є п'ятеро громадян України, один громадянин Німеччини, а також водій — громадянин Італії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.10.2023 12:42