Фото: соцмережі

Аварія поблизу Венеції: МЗС підтвердило, що серед жертв і постраждалих є українці

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко підтвердили, що внаслідок падіння автобуса з туристами біля Венеції п’ятеро українців загинули, ще троє поранені. 

Про це повідомляє "РБК-Україна".

"Українське посольство в Римі та генеральне консульство в Мілані вже займаються дорожньо-транспортною пригодою, яка сталася вночі на трасі А4 поблизу Венеції", — зазначив Ніколенко.

Речник МЗС зауважив, що наразі відомо про п'ятьох загиблих українців, ще троє травмовані. Зараз їм надається необхідна медична допомога в лікарні.

"Українські консули взаємодіють з італійськими правоохоронцями в контексті з‘ясування усіх обставин ДТП, тримають на контролі лікування наших громадян та встановлюють зв‘язок із родичами", — додав Ніколенко.

Нагадаємо, ввечері 3 жовтня в Італії поблизу Венеції пасажирський автобус впав з естакади поруч із залізничною колією. Загинула щонайменше 21 людина. Аварія сталася близько 20:00 за місцевим часом на шляхопроводі з материкового кварталу Местре до Маргери. Автобус пробив загорожу, пролетів близько 10 метрів, зачепив лінію електропередачі, упав та загорівся.

За офіційними даними, внаслідок аварії 21 людина загинула і 18 дістали поранення. З них п'ятеро знаходяться у край важкому стані. Серед загиблих та травмованих також є і діти. Серед уже упізнаних жертв аварії автобуса є п'ятеро громадян України, один громадянин Німеччини, а також водій — громадянин Італії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Події, 04.10.2023 08:56