Фото: Sky TG24

В Італії пасажирський автобус впав з моста: багато загиблих, серед них — українці

Ввечері 3 жовтня в Італії поблизу Венеції пасажирський автобус впав з естакади поруч із залізничною колією. Загинула щонайменше 21 людина.

Про це повідомляє ANSA.

Аварія сталася близько 20:00 за місцевим часом на шляхопроводі з материкового кварталу Местре до Маргери. Автобус пробив загорожу, пролетів близько 10 метрів, зачепив лінію електропередачі, упав та загорівся.

За офіційними даними, внаслідок аварії 21 людина загинула і 18 дістали поранення. З них п'ятеро знаходяться у край важкому стані. Серед загиблих та травмованих також є і діти. Серед уже упізнаних жертв аварії автобуса є п'ятеро громадян України, один громадянин Німеччини, а також водій — громадянин Італії.

Окрім громадян України та Німеччини, на борту автобуса також були громадяни Франції та Хорватії. Водночас Мер Венеції Луїджі Бругнаро підтвердив, що на місці трагедії було знайдено українські паспорти. Міський голова також висловив свої співчуття в соцмережі X.

"Сьогодні ввечері в нашому місті сталася жахлива трагедія. Я негайно віддав наказ оголосити в місті жалобу в пам'ять про численні жертви, які перебували в автобусі, що розбився. Апокаліптична сцена, немає слів", — написав Бругнаро.

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні висловила співчуття у зв’язку з аварією й заявила, що підтримує зв’язок з міністром внутрішніх справ та мером Венеції.

Нагадаємо, 19 вересня в австрійській Каринтії в аварію потрапив міжнародний рейсовий автобус. Серед пасажирів були й українці. Автобус з'їхав з дороги, перекинувся через захисне огородження і завалився на бік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.10.2023 07:58