Фото: Інститут законодавчих ідей

У близького соратника Путіна конфіскують частку в Ocean Plaza

Міністерство юстиції України через суд планує конфіскувати у російського бізнесмена Аркадія Ротенберга частку корпоративних прав у ТРЦ Ocean Plaza. Олігарх є близьким соратником президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє Інститут законодавчих ідей.

Позов до Аркадія Ротенберга та його сина у Вищому антикорупційному суді зареєстрували 3 березня 2023 року. Йдеться про конфіскацію їхньої частки корпоративних прав на Київський ТРЦ Ocean Plaza.

Спроби конфіскації російських активів у ТРЦ за спеціальним механізмом ведуться з кінця травня 2022 року. Дві третини акцій підприємства (67%), що належать іноземним власникам, були арештовані та передані до управління АРМА для подальшого продажу на аукціоні.

Рішення влади підтримує український співвласник ТРЦ — девелоперська компанія UDP.

"Ми повністю підтримуємо позов Міністерства юстиції щодо розгляду питання про конфіскацію чи націоналізацію частки у 66,65% та передачі її до ФДМУ чи іншу уповноважену державою організацію для подальшого управління та продажу на аукціоні", — йдеться у повідомленні компанії.

Навесні 2022 року було арештовано майно та корпоративні права Ocean Plaza. З того часу Ocean Plaza був закритий — він відкрився лише у листопаді 2022 року, адже суд надав українському власникові право користуватися приміщеннями для розблокування роботи ТРЦ. Наразі торгово-розважальним центром управляє український власник, компанія UDP, якій належить ⅓ корпоративних прав об'єкта. Особам, афілійованим з Аркадієм Ротенбергом, належить ⅔ прав на об'єкт. Це вже 16-ий позов Мін'юсту щодо конфіскації російських активів і четвертий проти близького товариша Путіна — Аркадія Ротенберга, який будував Кримський міст і того, хто назвав себе власником "палацу" російського диктатора.

Нагадаємо, у Вищий антикорупційний суд надійшов позов від Міністерства юстиції України щодо конфіскації активів чотирьох російських олігархів. Застосувати такі заходи просять проти підприємців держави-окупанта.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.03.2023 13:42